Nestle wprowadza na rynek różowe batony KitKat. Oblane są rubinową czekoladą
Rubinowa czekolada została zaprezentowana we wrześniu 2017 roku przed szwajcarską firmę Barry Callebaut. Została wykonana przy użyciu specjalnych „rubinowych” ziaren kakaowych. Nestle podało w oświadczeniu, że zaproponuje „nowe doznania smakowe wprowadzając na rynek baton o jagodowym aromacie, oblany całkowicie naturalną czekoladą o charakterystycznym różowym odcieniu”.
Sublime Ruby jest dziełem czołowego japońskiego cukiernika asumasa Takagi, który w przeszłości opracował dziesiątki odmian KitKatów.
W Japonii zawsze wprowadzane są nowe odmiany KitKatów. W 2004 roku wprowadzono w tym kraju np. batona o smaku zielonej herbaty. W Japonii istnieje obecnie ponad 300 różnych smaków KitKatów, w tym wasabi, kwiat wiśni a nawet sushi KitKat.
KitKat to najbardziej doceniany batonik w Japonii. Od 2010 roku jego sprzedaż wzrosła o 50 procent. W lipcu 2017 roku w Brazylii otwarta została fabryka czekolady, która specjalizuje się w opracowywaniu nowych smaków KitKatów.