Gwiazda „Kuchennych rewolucji” w rozmowie z dziennikarką „Plejady” odniosła się do sytuacji pandemicznej na świecie. Jako jedna z najbardziej rozpoznawalnych gwiazd telewizji, a także branży gastronomicznej, została zapytana o sytuację pandemiczną właśnie w swojej branży.
– Będą wchodzić do restauracji ludzie zaszczepieni, „wymazani” (zbadani pod kątem zakażenia – przyp. red.), jak nie, to nie wejdą, tak jak to jest w Austrii czy w Szwajcarii – tak widzi przyszłość gastronomii Gessler. Dopytywana przez dziennikarkę, czy popiera tego typu ograniczenia, restauratorka ani chwili się nie wahała. – Tak, absolutnie popieram – powiedziała.
Koronawirus w Polsce. Branże mocno odczuły skutki pandemii
Od początku wprowadzania restrykcji w codziennym funkcjonowaniu, branże wykazują ogromne straty spowodowane pandemią. Jednym z obszarów, który odczuł dotkliwe skutki pandemii jest gastronomia. Przez większość czasu, nie licząc krótkich „oddechów” między kolejnymi falami pandemii, restauracje nie przyjmowały gości stacjonarnie. Możliwe było jedynie serwowanie posiłków na wynos.
Czytaj też:
Nie żyje Piotr Gessler. Lara Gessler żegna ojca we wzruszającym wpisie