Odcinek programu Magdy Gessler „Kuchenne rewolucje”, który został zrealizowany w kieleckiej restauracji „Wyszynk z szynką” wzbudził wiele emocji. W odcinku ujawniono m.in. przypadki łamania praw pracowniczych. Pracownice lokalu twierdziły bowiem, że właścicielka Agnieszka K. od wielu miesięcy zalega z płatnościami. Jedna z nich miała od 9 lat przebywać na stażu. Pracownice miały pracować po kilka godzin dziennie przez 6-7 dni w tygodniu i otrzymywać za to wyłącznie 700-800 zł miesięcznie. Ponadto, świadectwo pracy jednej z kobiet zostało sfałszowane. Magda Gessler miała również zauważyć, że w restauracji serwowano produkty, których termin spożycia upłynął kilkanaście dni wcześniej. Właścicielka lokalu twierdziła, że program nie pokazuje całej prawdy i został zmontowany w taki sposób, aby przedstawić ją w złym świetle.
Sprawa znalazła swój finał w sądzie. Doniesienie w sprawie możliwości popełnienia przestępstwa przez Agnieszkę K. złożył Miejski Urząd Pracy w Kielcach oraz Okręgowy Inspektorat Pracy. Interweniowała także posłanka PiS Anna Krupka.
Agnieszka K. przyznała się do zarzucanych jej czynów i zadeklarowała dobrowolne poddanie się karze. Sąd uznał winę właścicielki i skazał ją na karę pół roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na okres dwóch lat oraz karę grzywny w wysokości 3200 złotych. Sędzia Iwona Wąsik-Wieczorek podkreśliła w uzasadnieniu wyroku, że w tym przypadku prawa pracownicze zostały rażąco naruszone, a Agnieszka K. korzystała z trudnej sytuacji na rynku pracy i obawą kobiet przed zwolnieniem.