Galeria:
Wrocławska restauracja okrzyknięta najpiękniejszą na świecie
„To wyjątkowe wnętrze zdecydowanie wyróżniło się konsekwentnym i sugestywnym stylem wizualnym. Odważne użycie ciemnej palety kolorystycznej skupia uwagę na użytych materiałach i ich teksturach. Niezwykła dbałość o detale jest obecna także w identyfikacji wizualnej i akcesoriach, prowadząc spójny dialog z gośćmi restauracji” – uzasadniało jury konkursu Win Awards 2017 w Londynie.
Campo Moder Grill słynie z eleganckiego, nowoczesnego wystroju. Poszczególne elementy wystroju restauracji zostały wykonane przez lokalnych rzemieślników.
„Projekt ma wyrazisty charakter ze starannie przemyślanymi rozwiązaniami, które zostały znakomicie zrealizowane. To wyjątkowe wnętrze zdecydowanie wyróżniło się konsekwentnym i sugestywnym stylem wizualnym. Odważne użycie ciemnej palety kolorystycznej skupia uwagę na użytych materiałach i ich teksturach. Niezwykła dbałość o detale jest obecna także w identyfikacji wizualnej i akcesoriach, prowadząc spójny dialog z gośćmi restauracji” – argumentowało. jury konkursu.
Jak czytamy na stronie internetowej restauracji, serwowane w niej argentyńskie steki sprowadzane są z hodowli Dietera Meiera OJO DE AGUA położonej w okolicy Balcarce, 400 km na południe od Buenos Aires. W kuchni używany jest piec Josper opalany węglem drzewnym.
W restauracji podawane są także wysokiej klasy wina z argentyńskich regionów Medozy i Patagonii. Kartę uzupełniają też wina z uznanych regionów winiarskich Francji, Hiszpanii, Włoch, Niemiec, Austrii i Chile.