W rozmowie z dziennikarką Polsat News Wojciech Modest Amaro zdradził kilka dań, które będą serwowane już dziś podczas uroczystej kolacji na Zamku Królewskim.
Barack Obama oraz pozostali goście będą mieli okazję skosztować polskich szparagów z młodym bobem i olejem bukowym robionym z liści bukowych (wytwarzany w Atelier Amaro). Spróbują także polskiej jagnięciny z kaszą gryczaną niepaloną z dodatkiem palonej, karmelizowanej maślanki.
Dla osób, które nie jedzą mięsa, dorsz z młodymi warzywami, pachnący kwiatami lawendy, a na deser truskawki pachnące czarnym bzem i lodami z natki pietruszki. Do tego słynny czarny chleb Atelier Amaro z czarnuszką, z palonym sianem łąkowym i masłem kurkowym.
Dla osób, które nie jedzą mięsa, dorsz z młodymi warzywami, pachnący kwiatami lawendy, a na deser truskawki pachnące czarnym bzem i lodami z natki pietruszki. Do tego słynny czarny chleb Atelier Amaro z czarnuszką, z palonym sianem łąkowym i masłem kurkowym.