13mar2016, 20:00 — Na stole w Kafe Zielony Niedźwiedź stoi pięć kapslowanych, zielonych butelek. Powstały niedaleko Szczyrzyca i są owocem pracy i doświadczeń Marcina i Kuby Lorków
20gru2015, 20:00 — Oj, żebyście wiedzieli, jak ja nienawidzę tej pseudosztuki na talerzach. Tych dań z miliona składników wyglądających jak zielnik pensjonarki lub laurka gimnazjalistki, a nie coś, czym uczciwy człowiek chciałby zaspokoić apetyt.
16lis2015, 11:00 — Zwykle w listopadzie atakują mnie refleksje na temat natury kuchni polskiej. Czym ona jest? Gdzie ona jest? Kto ją rozumie? Kto ją serwuje?
26paź2015, 6:00 — Wino się rozlało. Ale pytanie, czy prezydent Rzeczypospolitej Polskiej powinien w czasie uroczystej kolacji podejmować królewską parę trunkiem kosztującym 12 euro za butelkę, pozostaje w mocy.
5lip2015, 20:00 — Trudno dostrzec, o co chodzi w kuchni podhalańskiej, trudno przedrzeć się przez tłumy, blichtr i wysyp „oryginalności”, ba! nie wiadomo nawet dobrze, czy taka istnieje. Czytamy sobie Jalu Kurka o podhalańskim głodzie, czytamy...