Co jemy podróżując koleją? - docieka "Życie Warszawy". Spółka Wars SA podeszła do sprawy kulinarnych gustów podróżnych profesjonalnie: badania zleciła pracowni badania opinii publicznej GfK Polonia. Wyniki pokazały jednoznacznie: podróżny to tradycjonalista. Na śniadanie jada jajecznicę, na obiad - schabowego.
"W dziesiątce najpopularniejszych dań głównych zamawianych przez podróżnych w wagonach gastronomicznych Wars znalazły się przede wszystkim potrawy tradycyjnej kuchni polskiej - jajecznica, kotlet schabowy, pierogi i flaki" - mówi gazecie Ingrid Dahl, zajmująca się PR spółki. "Wyjątek stanowi piada - włoski placek z nadzieniem. Posiłek ten, chociaż został wprowadzony do menu stosunkowo niedawno, szybko zdobył uznanie podróżnych. A wśród zup króluje żurek". Więcej o kulinarnych upodobaniach podróżnych - w piątkowym "Życiu Warszawy".