Programy kulinarne od kilku sezonów święcą triumfy na całym świecie. A ich prowadzący – kucharze i restauratorzy – wyrastają na nowych celebrytów. I takie też zarabiają stawki.
1. Wojciech Amaro
Właściciel pierwszej w Polsce restauracji wyróżnionej prestiżową gwiazdką Michelina. To z zadaniami w jego restauracji mierzyć się będą zawodnicy w nowym show „Piekielna kuchnia”, który 8 kwietnia zagości w Polsacie.
2. Gordon Ramsay
Właściciel 23 restauracji na całym świecie. Najlepiej zarabiający kucharz, z dochodami sięgającymi 38 mln dolarów rocznie.
3. Magda Gessler
Ekscentryczna, wybuchowa, nieprzewidywalna. Ale jej „Kuchenne rewolucje” doczekały się już ósmego sezonu.
4. Jamie Olivier
Najbardziej medialny i jeden z najsympatyczniejszych szefów kuchni na świecie.
5. Nigella Lawson
Brytyjka, która gotuje jak każdy – oblizuje łyżkę po czekoladzie i mrozi resztki.
6. Marco Pierre White
Nauczyciel m.in. Gordona Ramsaya. Kulinarna legenda.
7. Julia Child
Amerykanka, która spopularyzowała francuską kuchnię.
Właściciel pierwszej w Polsce restauracji wyróżnionej prestiżową gwiazdką Michelina. To z zadaniami w jego restauracji mierzyć się będą zawodnicy w nowym show „Piekielna kuchnia”, który 8 kwietnia zagości w Polsacie.
2. Gordon Ramsay
Właściciel 23 restauracji na całym świecie. Najlepiej zarabiający kucharz, z dochodami sięgającymi 38 mln dolarów rocznie.
3. Magda Gessler
Ekscentryczna, wybuchowa, nieprzewidywalna. Ale jej „Kuchenne rewolucje” doczekały się już ósmego sezonu.
4. Jamie Olivier
Najbardziej medialny i jeden z najsympatyczniejszych szefów kuchni na świecie.
5. Nigella Lawson
Brytyjka, która gotuje jak każdy – oblizuje łyżkę po czekoladzie i mrozi resztki.
6. Marco Pierre White
Nauczyciel m.in. Gordona Ramsaya. Kulinarna legenda.
7. Julia Child
Amerykanka, która spopularyzowała francuską kuchnię.