SZEFOWIE KUCHNI POLECAJĄ

SZEFOWIE KUCHNI POLECAJĄ

Dodano:   /  Zmieniono: 

Dania, którymi zachwycisz gości przy wielkanocnym stole:

DELIKATNY KREM CZEKOLADOWY W SKORUPKACH PO JAJKACH autorstwa Marcina Kocha

skorupki po 10-12 jajkach (zachowaj papierowe opakowanie po jajkach) 200 g czekolady 60-70 proc. kakao (im lepsza czekolada, tym lepszy deser) 250 ml tłustego mleka (szklanka) 250 ml śmietany 30-36 proc. (szklanka) 45 g cukru (3 łyżki) 1 łyżka mocnego espresso szczypta soli 8 żółtek z jajek średniej wielkości łyżeczka esencji waniliowej lub pestki z jednej laski wanilii Dekoracja: wiórki czekolady, konfitura pomarańczowa, maliny, świeże owoce itp.

Więcej możesz przeczytać w 14/2015 wydaniu tygodnika Wprost.

Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App StoreGoogle Play.