rak słońca zimą powoduje brak naturalnie produkowanej przez twój organizm, niezbędnej dla zdrowia witaminy Na szczęście znajdziesz ją także w rybach, takich jak: tuńczyk, łosoś czy miecznik. 85 gramów ryby dziennie zaspokoi zapotrzebowanie organizmu na witaminę D. Zimą wyjątkowo ważne dla organizmu jest śniadanie, najlepiej rozgrzewające i sycące. Nie powinno zabraknąć w nim węglowodanów pochodzących z produktów zbożowych oraz białka i wapnia, czyli mleka i jego przetworów. Owsianka z bakaliami lub owocami czy kanapka z pieczywa razowego z twarogiem i szczypiorkiem dadzą ci energię na cały dzień. Dobrym wyborem będzie też pieczywo chrupkie z mąki gruboziarnistej, na zakwasie.
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.