Polska od kuchni

Dodano:   /  Zmieniono: 
Po upadku komunizmu trzeba było ogłosić rewolucję kuchenną. Przywrócić ludziom wiarę w siebie, polską kuchnię, polskie smaki, polskie produkty. Nie zrobiliśmy tego, dziś musimy naprawiać – mówi Magda Gessler, restauratorka, od sześciu lat autorka programu „Kuchenne rewolucje”

Jaki smak ma Polska?

Buraka.

Obrażą się na panią.

Niby za co? Burak to dziś bardzo ekskluzywne danie. Ma bogaty smak, trochę gorzki, trochę słodki, niesamowitą, krwistą barwę. Tak jak Polska.

Więcej możesz przeczytać w 9/2016 wydaniu tygodnika Wprost.

Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App StoreGoogle Play.