Na 160 stronach eleganckiego przewodnika można znaleźć opisy i oceny ponad 500 warszawskich restauracji. Formuła jest przejrzysta dzięki przyporządkowaniu restauracji odpowiednim dzielnicom Warszawy. Dodatkowym uproszczeniem jest indeks z podziałem na rodzaje kuchni.
Każdy opis, oprócz danych adresowych, zawiera adres strony internetowej i godziny otwarcia, przybliża klimat restauracji, serwowane przysmaki oraz dania szczególnie polecane przez szefa kuchni wraz z przykładowymi cenami. Dodatkowo przewodnik opatrzony został praktycznymi informacjami, takimi jak możliwość dostawy na telefon, liczba miejsc w restauracji czy parking.
Autorką publikacji jest Barbara Welbel – dziennikarka i wytrawna smakoszka, która z pasją opisuje nowe miejsca i smaki. Przewodnik został dołączony do tygodnika "Wprost" jako prezent dla naszych czytelników. Cena numeru nie ulega zmianie.
Informacje o warszawskich restauracjach można także znaleźć w internecie na stronie www.wprost.pl/smaki. Odpowiedni lokal można tu wyszukać według dzielnic lub rodzaju oferowanej kuchni. Zapraszamy także do dzielenia się opiniami na temat stołecznych lokali. Będą one znakomitym uzupełnieniem naszego przewodnika.
warszawska ścieżka smaku