- Od Wielkanocy zaczyna się nasze zagubienie konsumpcyjne. To ona nauczyła nas siadania do stołu zastawionego ponad stan i potrzeby - przekonuje polski restaurator Adam Gessler.
Zdaniem Adama Gesslera królową wielkanocnego stołu jest biała kiełbasa. - Dziś powszechnie używa się do niej jakiegoś szajsu papierowego. Jak się ją bierze do ust, to ona ma smak papieru, żadnej urody, wystarczającej ilości tłuszczyku - przekonuje. Jego zdaniem zakłady mięsne chętniej robią kiełbasy szprycowane, bo czerwone mięso ma barwniki, a one pomagają lepiej zaprezentować gotowy produkt.
Restaurator pytany o relacje z Magdą Gessler wyznaje, że nigdy nie był w żadnej z jej restauracji. - Ja nie jestem akurat jej klientem, z wzajemnością - dodaje.
Restaurator pytany o relacje z Magdą Gessler wyznaje, że nigdy nie był w żadnej z jej restauracji. - Ja nie jestem akurat jej klientem, z wzajemnością - dodaje.
O relacjach z Magdą Gessler i tajnikach wielkanocnej kuchni można przeczytać w wywiadzie Piotra Najsztuba z Adamem Gesslerem "Śmierć białej kiełbasy", który ukaże się w najnowszym numerze tygodnika "Wprost".