Czy każdy jest w stanie nauczyć się gotować, rozbudzić w sobie kulinarną wyobraźnię? Od czego zacząć oszczędności w kuchni? Jakie warzywo sprawdzi się na każdą okazję i czy kuchnia wegańska jest trudniejsza? Dlaczego warto zapraszać dzieci do kuchni i pozwalać im gotować? O tym wszystkim we „Wprost Przeciwnie” opowiedziała Anna Sudoł. Podcastu, który powstaje dzięki współpracy ze Studiem Plac, możesz posłuchać tutaj:
Anna Sudoł: Gotowanie może pełnić funkcję terapeutyczną
Paulina Socha-Jakubowska, „Wprost”: Skoro część z nas już ucięła wydatki na kulturę, mniej buszuje w sieciówkach i wyłącza światło, gdy tylko można, by uczyć się kontrolować wydatki na prąd – pewnie przyjdzie taki moment, a prognozy są raczej bezlitosne – że zaczniemy też zastanawiać się nad koszykiem zakupowym, dokładniej wybierać rzeczy, myśleć o tym, jak ekonomicznie gotować. Oczywiście przy założeniu, że wcześniej tego nie robiliśmy. Ty od zawsze starałaś się ekonomicznie wykorzystywać te rzeczy, które kupowałaś?
Anna Sudoł: Warto ekonomicznie gotować, bo robimy to codziennie. I to są małe zmiany, które dają duże korzyści. Nie tylko nam, ale też planecie. To jest coś, czego sama musiałam się nauczyć i uczyłam się tego przez lata. Dlatego teraz tak chętnie uczę innych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.