8wrz2024, 9:41 — Pasty kanapkowe to świetny sposób na wykorzystanie resztek z obiadu czy kolacji. Moim ostatnim odkryciem jest dodatek do pieczywa na bazie popularnego mięsa. Świetnie smakuje i można dowolnie modyfikować jego skład. Poznaj mój patent na...
7wrz2024, 15:55 — Sałatek z marchewką jest mnóstwo, ale przekąska w tej wersji deklasuje konkurencję. Jej sekret polega na odpowiedniej obróbce warzywa. Zobacz, jak je przygotować, by stworzyć sałatkę, której nie powstydziłby się nawet szef kuchni.
6wrz2024, 14:51 — Pierogi cieszą się dużą popularnością na całym świecie. Każdy naród robi je na swój własny sposób. Azerbejdżańska wersja pierogów zachwyca i zaskakuje. Jest inna niż wszystkie i łatwa w przygotowaniu.
5wrz2024, 14:15 — Kurczak w jednogarnkowym wydaniu to świetna propozycja dla osób, które nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni. Danie w zasadzie robi się samo, a jeśli połączymy mięso z warzywami stworzymy pełnowartościowy obiad dla całej rodziny. Szybko, prosto i...
4wrz2024, 6:53 — Kawa po turecku zyskała wielu zwolenników na całym świecie. Napój świetnie smakuje i pobudza. Ma też jeszcze jedną niewątpliwą zaletę – dzięki niemu szybciej poczujesz luz w spodniach. Sekret „małej czarnej” znad Bosforu tkwi w połączeniu paru...
25sie2024, 17:57 — Sałatki to jedne z najlepszych przegryzek. Nie wymagają wiele pracy i można je przygotować na wiele różnych sposobów. Moim ostatnim odkryciem jest wariacja na temat przekąski bawarskiej. Powstaje na bazie prostych składników, a wyborny smak...
24sie2024, 16:01 — Ten deser nie ma w sobie ani grama sezamu, a mimo przypomina w smaku chałwę. Jest pyszny i rozpływa się w ustach. Pokochałam go od pierwszego kęsa. Sekret irmik helvasi tkwi w jednym niecodziennym składniku.
23sie2024, 12:46 — Pieczone kotlety z buraka to świetny pomysł na lekki, a zarazem pożywny bezmięsny obiad. Są prostsze w przygotowaniu niż ryba i inne jarskie przysmaki. Do tego nie obciążają domowego budżetu i mają wiele wartości odżywczych.
22sie2024, 9:44 — Zachorowań na COVID-19 przybywa. Fala zakażeń koronawirusem narasta, a najgorsze, jak wskazują eksperci, jeszcze przed nami. Sprawdź szczegóły.
21sie2024, 10:41 — Znajomy szef kuchni zdradził mi niedawno swój patent na pieczone udka. To danie proste w przygotowaniu, a zarazem przepyszne. Kurczak z KFC może się przy nim schować. Dawno nie jadłam czegoś tak dobrego.
21sie2024, 8:41 — Odchudzanie to nie lada sztuka. Na szczęście w zmaganiach z nadprogramowymi kilogramami nie jesteśmy zdani wyłącznie na siebie. Dobrym „orężem” w walce z nadwagą jest niepozorne trio – połączenie wody, płatków owsianych i jeszcze jednego zdrowego...
20sie2024, 8:18 — Czy można zrobić naleśniki bez mąki? Wydaje się to mało prawdopodobne. A jednak. Dla chcącego nic trudnego. Wystarczy połączyć ze sobą dwa popularne produkty. Z pewnością używasz ich w kuchni.
18sie2024, 17:15 — Niektórych przetworów nie może zabraknąć w mojej spiżarni. Jednym z takich obowiązkowych przysmaków, które co roku goszczą na moim stole, jest dżem warzywny. Powstaje z połączenia nietypowych składników.
18sie2024, 8:57 — Te ekspresowe roladki to moje „koło ratunkowe”. Korzystam z niego w sytuacji, gdy przychodzą goście, a ja nie mam w zanadrzu żadnej przekąski. Łączę trzy składniki i w kilka minut na stole ląduje genialna przegryzka. Jest tak dobra, że znika w...
16sie2024, 15:54 — Napoje warzywne to nie tylko pyszne i szybkie przekąski, ale też naturalne probiotyki, które wspomagają funkcjonowanie układu pokarmowego. Tak działa między innymi sok z białej kapusty. Zobacz, dlaczego warto włączyć go do codziennej diety.
15sie2024, 7:09 — Jeszcze do niedawna nie przepadałam za aronią. Wszystko przez jej cierpki smak. Na szczęście babcia pokazała mi, jak się go pozbyć, a jednocześnie wzbogacić owoce o więcej wartości odżywczych. Jej trik jest genialny, a do tego naprawdę skuteczny.
14sie2024, 8:07 — Ta wersja kawy popularna wśród Francuzek nie jest szerzej znana. A szkoda, bo świetnie smakuje i wspomaga odchudzanie. Poza tym jej przygotowanie jest dziecinnie proste.
13sie2024, 14:24 — Kotlet bez mięsa. Dla wielu osób to wciąż totalna abstrakcja. Warto jednak czasem przełamać kulinarne schematy, bo efekt zachwyca smakiem, zwłaszcza gdy sięgnie się po odpowiednie warzywa. Tym razem mój wybór padł na psianki podłużne.
13sie2024, 8:03 — Co dodać do owsianki, by uczynić z niej jeszcze zdrowsze śniadanie? Zadałam to pytanie znajomej dietetyczce. Poleciła mi jeden niepozorny składnik, o którym wcześniej nawet bym nie pomyślała – małe ziarenka znanej, choć niedocenianej rośliny. To...
11sie2024, 17:16 — Przepis na tę zapiekankę dostałam od koleżanki, która wróciła z wakacji w Portugalii. Będę jej musiała gorąco podziękować, bo danie smakuje wybornie, a w dodatku jest proste i szybkie w przygotowaniu. To wręcz wymarzony pomysł na obiad.