Lato, słońce, upały to idealne warunki do rozwoju bakterii w nieodpowiednio przechowywanym pokarmie. W okresie wakacyjnym trzeba szczególnie uważać na to, co i gdzie jemy.
RADZI Daria Ładocha
Egzotyczne podróże są wyzwaniem dla naszego układu pokarmowego. Żeby zmniejszyć ryzyko zatrucia, w azjatyckich czy afrykańskich tropikach należy się stołować tylko w godnych zaufania miejscach. Obskurne bary i jadłodajnie omijajmy szerokim łukiem. Ważne, aby wybrany przez nas lokal był zaopatrzony w klimatyzację. Najlepiej, jeśli jest to sprawdzona i polecana restauracja.
Więcej możesz przeczytać w 28/2019 wydaniu tygodnika Wprost .
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.