Słyszy głosy, uważa, że jego ręką w kuchni kieruje sam Bóg. Ale na śniadanie wielkanocne zje sałatkę jarzynową. WOJCIECH MODEST AMARO, jedyny kucharz w Polsce obdarzony gwiazdką Michelina.
Co pan dzisiaj jadł?
Jajecznicę.
Tak banalnie?
Zaraz banalnie. Jeden z uczestników „Top Chefa” hoduje kury. Przyniósł mi jajka. W ogóle nie mają cholesterolu, są zielonkawe.
W środku?
Nie. Skorupka jest zielonkawa.
Będzie pan gotował na Wielkanoc? Molekularnie, rzecz jasna?
Nie. Wyjeżdżamy na gotowe. Teściowa ugotuje.
I pan to zje?
Więcej możesz przeczytać w 16/2014 wydaniu tygodnika Wprost .
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.