Nasza dieta w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat znacznie się pogorszyła. Spożywamy coraz więcej produktów wysoko przetworzonych, ubogich w błonnik, za to obfitujących w tłuszcze i cukry proste, które sprzyjają występowaniu zaparć. Problem nasila się latem, gdy zmieniamy otoczenie, dietę i warunki sanitarne. Niektóre osoby doświadczają zaparć tylko podczas wyjazdów, co oznacza jedynie psychiczną blokadę przed korzystaniem z obcej toalety. W tym przypadku można sięgnąć po łagodne środki eliminujące zaparcia. Jeśli natomiast z tą przykrą i wstydliwą przypadłością zmagamy się przez okrągły rok, należy przeanalizować swój styl życia.
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.