Magda Gessler,
znana restauratorka i dziennikarka kulinarna. Na święta poleca makowca z niebieskiego maku, mleka, wanilii i własnoręcznie konfitowanej skórki pomarańczowej oraz piernika – z daktylami, figami, mandarynkami, jabłkami i mnóstwem orzechów
Kiedy byłam dzieckiem, zapach choinki był wszechobecny. Witał mnie z samego rana i towarzyszył przez cały dzień. Dzisiaj tej woni bardzo mi brakuje i co roku uparcie szukam chociaż jednej choinki, która dałaby mi to, co miałam w dzieciństwie. Staram się uchwycić aromat żywych drzew, ale one nie pachną tak intensywnie, jak pamiętam. Dlatego gniotę, rozcieram, palę gałęzie jodły, robię różne cuda, bo dla mnie Wigilia to atmosfera, powietrze, czystość i świeżość.
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.