Aneta Kołaszewska
Gdzie w Warszawie można zjeść zawsze świeże i dobre owoce morza? Wielbiciele ryb, krewetek i muli stale zadają sobie to pytanie. Od sześciu lat takim miejscem jest restauracja L’Arc przy ul. Puławskiej na warszawskim Mokotowie. Początkowo serwowano tu po prostu tradycyjną kuchnię francuską. Z czasem na pierwsze miejsce wybiły się owoce morza, które w kuchni francuskiej są bardzo istotnym elementem. Stało się tak dlatego, że właściciele podjęli decyzję o uniezależnieniu się od dostawców, dystrybutorów i sieci pośredników – sami zaczęli sprowadzać owoce morza. Dzięki dostawom, które odbywają się dwa, a nawet trzy razy w tygodniu, owoce morza są zawsze świeże i jest szeroki wybór w bardzo konkurencyjnych cenach. W każdym tygodniu promocje zaczynają się w czwartek. To dzień muli. Przygotowywane są na pięć sposobów – co czwartek inaczej – i serwowane bez ograniczeń za 39 zł od osoby. Sobota to dzień, kiedy można skosztować wszystkiego.
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.