Aneta Kołaszewska
Mają niezwykłą konsystencję – półpłynną, lekko galaretkowatą, a smak – delikatny, subtelny, lekko słony niczym morska woda. Ich smakosze twierdzą, że każdy choć raz w życiu powinien spróbować ostryg. Jeśli jesteś miłośnikiem morskich smaków, nie musisz czekać, aż nadarzy się okazja. Warszawska restauracja L’Arc Varsovie ma homarium i ostrygarium, dzięki czemu kucharze serwują świeże owoce morza nieprzerwanie przez siedem dni w tygodniu. Jako jedna z nielicznych restauracji, a być może nawet jedyna w Warszawie, oferuje również dowóz ostryg do domu.
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.