Dwanascie rybnych potraw staneło w szranki podczas tegorocznych Dozynek Rybackich, które odbyły sie w Jakubowicach Koninskich. O zwyciestwo walczyli restauratorzy i gospodarstwa rybackie z Lubelszczyzny i Mazowsza. Pierwsze miejsce zdobył pstrag Fu-Fu przygotowany przez zajazd Biesiada w Bogucinie. – Ryba jest marynowana w specjalnych ziołach i doprawiana cebulka z maggi. Mozna jej spróbowac tylko u nas – zachwala Dorota Wybacz, włascicielka zajazdu. Drugie miejsce zdobyło gospodarstwo rybackie Pstrag Karp z Woli Rudzkiej koło Opola Lubelskiego za szynke z karpia. Brazowy medal przypadł restauracji Zielony Dworek z Krasnika za pstraga nadziewanego cielecina. Rybiemu pojedynkowi patronował „Wprost".
Więcej możesz przeczytać w 1/2/2010 wydaniu tygodnika Wprost .
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.