Międzynarodowe Targi Żywności i Produktów Ekologicznych BIOEXPO Warsaw to nowe wydarzenie na targowej mapie Polski, zorganizowane z myślą o branży żywności i produktów ekologicznych. Udział w tegorocznej edycji potwierdziło prawie 200 firm z Polski, Włoch, Niemiec, Holandii, Grecji, Sri Lanki czy Bangladeszu. Targi podzielono na sześć stref tematycznych: food & drink, beauty & cleaning, biolife, ekotech, bioagro i supporting bodies. Producenci i dystrybutorzy przedstawią tylko produkty certyfikowane. – Podczas targów czołowi wytwórcy oraz dystrybutorzy żywności i produktów ekologicznych spotkają się z kupcami, przedstawicielami sieci handlowych, właścicielami sklepów specjalistycznych, reprezentantami hurtowni spożywczych i wielobranżowych, by w dogodnej atmosferze nawiązywać i rozwijać kontakty biznesowe oraz dyskutować o kondycji branży i perspektywach jej rozwoju – mówi Agata Szczepaniak, dyrektor projektu BIOEXPO Warsaw. Dzięki dogodnej lokalizacji targów chętnie uczestniczą w nich osoby podejmujące decyzje w zakresie zakupów – przedstawiciele sektora handlu, FMCG i HoReCa.
Targom towarzyszy trzydniowy Kongres BIOEXPO, na którym królować będzie tematyka rolnictwa i żywności ekologicznej, organicznych i naturalnych kosmetyków oraz środków czystości. Eksperci i praktycy dyskutować będą również o zdrowiu i zagrożeniach, jakie niesie cywilizacja konsumpcyjna. W czasie targów działać będzie także specjalne Job Center, w którym będzie się można dowiedzieć, jak napisać poprawnie CV, jak przeprowadzić autoprezentację. Będzie można także złożyć swoje CV i znaleźć wymarzoną pracę w sektorze ekologicznym – wystawcy przygotują oferty pracy. Ostatni dzień targów, 13 października, to czas dla konsumentów, którzy są coraz bardziej zainteresowani produktami ekologicznymi. Tego dnia ambasadorzy ekologicznego stylu życia: Katarzyna Bosacka, blogerka Mama Alergika Gotuje oraz Grzegorz Łapanowski będą opowiadać, gotować, doradzać i przekonywać do zmiany nawyków żywieniowych i codziennych zwyczajów zakupowych. Opowiedzą o tym, czemu warto wykluczyć z diety produkty konwencjonalne na korzyść BIO, ORGA- NIC, EKO, DEMETER, FAIRTRADE. Tego dnia będzie się można również dowiedzieć od Mariusza Budrowskiego (Odmładzanie na Surowo), jakie wyroby spożywać, by zachować zdrowie i młodość na długie lata. Będzie także można zrobić zakupy na BioBazarze Special Edition, zjeść biobrunch, napić się ekologicznych napojów. Na wspólne gotowanie zaprasza Fundacja Szkoła na Widelcu, która od lat pokazuje dzieciom, jak jeść zdrowo i smacznie.
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.