Od żywności ekologicznej zdrowsza jest właściwie dobrana i zbilansowana dieta
Przed końcem lata w sieciach Tesco, Carrefour i Auchan pojawią się stoiska, na których oferowane będą warzywa i owoce pozbawione pestycydów, a także mięso i mleko bez antybiotyków i hormonów wzrostu. Do ich produkcji nie wolno używać żadnych substancji chemicznych: ani sztucznych nawozów, ani środków ochrony roślin. Ekologiczna wołowina musi pochodzić z hodowli krów pasących się swobodnie na zielonej trawie. Kurczaki nie mogą być trzymane w ciasnych klatkach, a gęsi muszą biegać i pływać, żeby mięso było chude i smaczne.
Więcej możesz przeczytać w 32/33/2007 wydaniu tygodnika Wprost .
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.