Co miesiąc z Polski wyjeżdża 40 tys. ton wołowiny, 80 tys. ton wieprzowiny i ok. 100 tys. ton drobiu. Jesteśmy eksportową potęgą w branży mięsnej. Każdy potentat ma jednak wielu konkurentów.
Polskie mięso można spotkać na stołach całego świata. Cenione jest za wyjątkowy smak. Zagraniczni kontrahenci wiedzą, że jakość jest najważniejsza dla polskich producentów, którzy dzięki temu mają wyrobioną markę i renomę. Dlatego nie dziwi najnowszy raport ekonomistów z Ernst & Young, z którego wynika, że w najbliższych pięciu latach polska gospodarka może zyskać nawet 50 mld zł na sprzedaży mięsa.
Więcej możesz przeczytać w 13/2019 wydaniu tygodnika Wprost .
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.
© ℗
Materiał chroniony prawem autorskim.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.