Browar Konstancin powstał w roku 1992 w Oborach, w okolicach miasta Konstancin-Jeziorna. W 2013 r. zdecydowano o zakończeniu produkcji, a instalację browarniczą przeniesiono do zakładu piwowarskiego w Kamionce. Instalacja z Konstancina pracuje tam do dzisiaj – pod szyldem Spółki Browar Czarnków SA. W latach 90. Browar Konstancin był zapewne pierwszym browarem kraftowym, chociaż wówczas nikt jeszcze nie używał tego określenia. Wypuścił na polski rynek pierwsze prawdziwie żytnie piwo (51 proc. słodu żytniego w zasypie), popularyzował dwuwarową metodę robienia zacieru, przez stosowanie chmielenia na zimno na leżakach poszerzył wiedzę piwowarów o dochmielaniu piwa. Marka Konstancin zyskała popularność w stolicy i innych miastach Polski.
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy tygodnika Wprost.
Regulamin i warunki licencjonowania materiałów prasowych.