Retsinę albo się lubi, albo się jej nie znosi. Dodawana do wina sosnowa żywica jednych orzeźwia, innych odstręcza. Najlepiej smakuje oczywiście na wakacjach na Krecie czy Rodos (tym bardziej że w Polsce mieliśmy jej nieduży wybór). Remvi to retsina przyjemna, czysta i żywa, z autentycznymi nutami sosnowymi. W czasie wieczoru wakacyjnych wspomnień - z greckimi przekąskami, szaszłykami i rybami - można ją pić (przy tej cenie) skrzynkami!
Poleca Tomasz Prange-Barczyński, red. naczelny "Magazynu Wino"
Remvi Retsina NR, Ino
Importer: Sanechem (Kuchnie Świata)
Cena: 16 zł
Poleca Tomasz Prange-Barczyński, red. naczelny "Magazynu Wino"
Remvi Retsina NR, Ino
Importer: Sanechem (Kuchnie Świata)
Cena: 16 zł
Więcej możesz przeczytać w 40/2006 wydaniu tygodnika Wprost .
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.